Lapland Hotelsin Rovaniemellä sijaitseva Sky Kitchen & View -ravintola on valittu alan ammattilaisten toimesta Suomen 43. Parhaaksi Ravintolaksi vuonna 2025. Sijoitus on kunnianosoitus pohjoisesta luonnosta ammentavalle ravintolalle ja sen kunnianhimoiselle henkilökunnalle. Ravintola on äänestetty Suomen parhaimpien ravintoloiden listalle jo useana vuonna.
Maisemaravintola Sky Kitchen & View sijaitsee Rovaniemellä Ounasvaaran huipulla ja toimii osana hotelli Lapland Hotels Sky Ounasvaaraa. Ravintolan ruokalista heijastaa pohjoisen luonnon monimuotoisuutta ja perustuu autenttisiin, paikallisiin raaka-aineisiin. Ravintolan panoraamaikkunoista avautuu vaikuttava näkymä Ounasvaaran havumetsäiseen maisemaan.
– Tämä sijoitus on suuri kunnianosoitus ennen kaikkea ravintolan henkilökunnalle – keittiön on ottanut haltuun nuori ja kunnianhimoinen tokka. Sky Kitchen & View vetää puoleensa motivoituneita ammattilaisia, jotka tietävät sen pitkät perinteet ja ymmärtävät, että ravintolalta odotetaan korkeaa tasoa. Vaikka henkilökunnan keski-ikä on nuori, menestys ei katso ikää: täällä tiedetään, mitä tehdään, kertoo Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.
Sky Kitchen & View’n keittiöpäällikkö Akseli Kailes ja keittiömestari Joel Manninen edustavat Mäntykankaan mainitsevaa nuorempaa sukupolvea. Molemmat osallistuvat valmennettavina myös hotelliketjun omaan koulutusohjelmaan, Kokkiakatemiaan, joka lanseerattiin alkuvuodesta 2025.
– Tunnustus on upea juttu paitsi ravintolalle ja Lapland Hotels & Safaris konsernille, myös koko Lapille. Olemme harvoja listalle valittuja Lapin ravintoloita ja toivonkin, että tulevaisuudessa listalta löytyisi yhä useampia lappilaisia ravintoloita, koska meillä on täällä pohjoisessa valtavasti ammattitaitoa, kertoo myös MasterChef Suomi: Professionals -televisiosarjassa kilpaillut keittiömestari Manninen.
Ravintolan salin puolella asiakkaita palvelee innostunut ja kansainvälinen tiimi, joka esittelee annokset ja niiden alkuperän ammattitaidolla ja ilolla. Tänä kautena elämystä ovat täydentäneet uutuutena paikallisen Annelin käsityönä valmistamat alkoholittomat juomat, joissa maistuvat Lapin kesä.
Puhtaat pohjoisen maut ja raaka-aineet puhuttelevat
– Meillä on takana kiireinen, mutta onnistunut talvisesonki. Tiimimme niin keittiön kuin salinkin puolella on osoittanut kykynsä tarjota ensiluokkaisia ravintolaelämyksiä kerta toisensa jälkeen. Olemme ylpeitä siitä, että Sky Kitchen & View on jälleen äänestetty Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon, kertoo Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen.
– Puhtaat Lapin maut ja raaka-aineet, mahtavat näkymät ja osaava henkilökunta, annosten teknisyys, pleittaus ja astiat on viritetty täydelliseksi kokonaisuudeksi herättämään kaikki aistit. Tero Mäntykangas soitattaa orkesteriaan herkemmin, visuaalisemmin ja intohimoisemmin kuin koskaan aiemmin, kertovat alan ammattilaiset.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2025 perustuu alan ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, johon kutsutaan horeca-alojen, juoma- ja ruokabisneksen sekä ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaisia. Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestettiin tänä vuonna jo 17. kerran.